x

Политика на поверителност

Политика на поверителност

За нас

Адресът на сайта ни е https://zolo.bg.

Получаване на бюлетин

На нашия уебсайт можете да се абонирате за бюлетин. Данните, предоставени при абониране, ще бъдат използвани само и единствено за изпращане на бюлетина. Можете да прекратите по всяко време абонамента си, чрез предвидената възможност за отказ.

За да потвърдите съгласието си за получаването му и за обработка на личните Ви данни за тази цел, запознайте се в подробности с това кои сме ние и какви са целите и сроковете, за които обработваме личните Ви данни.

С даване на своето съгласие за регистрация за получаване на бюлетин, Вие се съгласявате СТЕП ЪП МЕДИА ПРОДАКШЪН ЕООД – Булстат 175355201, телефон +359 89 433 5958 – наричани накратко СТЕП ЪП МЕДИА ПРОДАКШЪН или Администратора, да използва предоставените от Вас лични данни – електронна поща и IP адрес – с цел да Ви изпраща бюлетин с актуална информация за промоции, предстоящи събития и/или дейности на СТЕП ЪП МЕДИА ПРОДАКШЪН. Ще можете по всяко време да оттеглите съгласието си за получаване на бюлетин, като се отпишете от абонамента си чрез линка „Отпиши ме“ в долната част на всяко съобщение.

При обработването на лични данни Администратора спазва законовата и подзаконовата нормативна уредба, приложима в България във връзка със защита на личните данни, включително, но не само, Регламент (ЕС) 2016/679 („Регламент“).

Какви лични данни събираме и защо

Коментари

Когато посетителите оставят коментари в сайта, ние събираме данните, показани във формуляра за коментари, както и IP адреса на посетителя и идентификатора на потребителския браузър, за да помогнат за откриването на спам.

Анонимен низ, базиран на имейл адреса Ви, може да бъде предоставен на услугат Gravatar, за да бъде проверено дали я използвате. Политиката за поверителност на Gravatar е тук: https://automattic.com/privacy/. След като коментарът Ви бъде удобрен, профилната ви снимка ще бъде видима публично към него.

Файлове

Ако качвате изображения в сайта, трябва да избягвате качването на изображения с вградени данни за местоположение (EXIF GPS). Посетителите на сайта могат да изтеглят и извлекат данни за местоположението от изображения в сайта.

Форми за контакт

Препоръчителната комуникация е чрез контактната форма в сайта

Бисквитки

Ако оставите коментар на нашия сайт, можете да разрешите запазването на Вашите име, имейл адрес и уеб сайт в бисквитки. Те са за ваше удобство, така че да не е нужно да попълвате отново данните си, когато оставяте друг коментар. Тези бисквитки ще се пазят една година.

Ако имате профил и влезете в този сайт, ще зададем временна бисквитка, за да определим дали браузърът Ви приема бисквитки. Тази бисквитка не съдържа лични данни и се изтрива, когато затворите браузъра си.

Когато влезете в профила си на сайта още няколко бисквитки ще запазят информацията Ви за вход и предпочитанията Ви какво да виждате на екрана. Бисквитките за вход изтичат след два дни, а за предпочитанията на екрана след година. Ако изберете опцията за запомняне, информацията Ви за вход ще се пази две седмици. Ако излезете от профила си, бисквитките за вход ще бъдат изтрити.

Ако редактирате или публикувате статия една допълнителна бисквитка ще бъде запазена в браузъра Ви. Тя няма да съдържа лични данни, а просто ще добави идентификатора на публикацията, която току що сте редактирали. Изтича след един ден.

Вмъкнато съдържание от други уебсайтове

В страниците и статиите на този сайт могат да бъдат вградени видеа, изображения, съдържание и т.н. Вграденото съдържание от други сайтове приема и се държи с посетителя на сайта като с посетител на собствения си сайт.

Тези сайтове могат да събират данни за Вас, да използват бисквитки, да вграждат допълнителни инструменти за статистика от трети страни, да следят как работите с тези инструменти включително как потребявате вградено съдържание ако имате профил и сте влезли в него на сайта.

С кого споделяме данните ви

Ние използваме регистрираната в Европа компания MailPoet като наша автоматизирана маркетинг платформа в съответствие с Правилата за поверителност на MailPoet.

Уеб анализ с Google Analytics

Този уебсайт използва Google Analytics – услуга за уеб анализ на Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“). Google Analytics използва т.нар. бисквитки, т.е. текстови файлове, запаметявани на Вашия компютър, за да се позволи анализ на Вашето използването на уебсайта. Информацията, събирана чрез бисквитките за Вашето използване на този уебсайт, обикновено се предава към сървър на Google в САЩ и се съхранява там.

Нашият сайт използва Google Analytics с разширението „анонимизирано IP“. Това означава, че в държавите-членки на Европейския съюз или в други държави, които са страни по споразумението за Европейско икономическо пространство, Вашият събран от бисквитките на Google-Analytics IP адрес ще бъде отрязан от Google преди предаването му в САЩ. Само в изключителни случаи пълният IP адрес ще се предава към сървър на Google в САЩ и ще бъде отрязан там. По поръчка на Администратора Google използва тази информация, за да оценява Вашето използване на уебсайта, да изготвя доклади за дейности на уебсайта и да предоставя на оператора на уебсайта допълнителни услуги, свързани с използването на уебсайта и Интернет. IP адресът, изпращан от Вашия браузър в контекста на Google Analytics, няма да бъде сливан с другите данни от Google.

Можете да предотвратите записването на бисквитки чрез съответна настройка в софтуера на Вашия браузър; моля, имайте предвид, че в този случай може да не бъдете в състояние да използвате всички функции, предлагани от този уебсайт. Можете да предотвратите събирането и обработването на данните, получени чрез бисквитките и отнасящи се до Вашето използване на уебсайта (включително Вашия IP адрес), като изтеглите и инсталирате плъгин за браузър от следния линк: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Детайлна информация за условията на ползване и защитата на данни ще намерите на www.google.com/analytics/terms/de.html или на www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html.

Правно основание за обработката на лични данни при използване на бисквитки е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR.

Използване на функцията на Google Inc. ремаркетинг или „Подобни целеви групи“

На уебсайта Администратора използва функцията ремаркетинг или „Подобни целеви групи“ на Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“). Посредством тази функция Администратора може целенасочено да показва реклама на посетителите на уебсайта, персонализирана според интересите им, когато те посещават други уебсайтове в дисплейната мрежа на Google. За извършване на анализ за използването на уебсайтовете, който формира основата за създаването на рекламните съобщения според интересите, Google използва така наречените бисквитки. За тази цел Google запаметява малък файл с последователност от числа в браузърите на посетителите на уебсайта. Посредством това число се регистрират посещенията на уебсайта, както и анонимизираните данни за използването на уебсайта. Това не извършва запаметяване на лични данни на посетителите на уебсайта. Посетите ли след това друг уебсайт в дисплейната мрежа на Google, ще Ви бъдат показани вмъкнати рекламни съобщения, за които с голяма вероятност ще бъдат взети предвид посетените преди това продуктови и информационни рубрики. Допълнителна информация за Google ремаркетинг, както и декларацията за защита на данните на Google, можете да видите на: http://www.google.com/privacy/ads/.

Можете да деактивирате трайно използването на бисквитки от Google, като последвате долния линк и изтеглите и инсталирате предоставения там плъгин: https://www.google.com/settings/ads/plugin. Алтернативно можете да деактивирате използването на бисквитки от трети доставчици, като отворите страницата за деактивиране на Инициатива за мрежова реклама (Network Advertising Initiative) от http://www.networkadvertising.org/choices/ и приложите поместената там допълнителна информация за отказ.

Правно основание за обработката на лични данни при използване на бисквитки е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR.

Doubleclick от Google

Doubleclick (двоен клик) от Google е услуга на Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“). Doubleclick на Google използва бисквитки, за да Ви представя важни за Вас рекламни съобщения. При това Вашият браузър получава псевдонимен идентификационен номер (ID), за да провери кои рекламни съобщения се включват във Вашия браузър и кои биват извиквани. Бисквитките не съдържат лична информация. Използването на DoubleClick бисквитки дава възможност на Google и партньорските му уебсайтове за показване на рекламни съобщения въз основа на предишни посещения на нашия или на други уебсайтове в интернет. Събраната чрез бисквитките информация се предава от Google за оценка на сървър в САЩ и се запаметява там. Предаване на данни чрез Google на трети страни се осъществява само въз основа на законови разпоредби или в рамките на поръчка за обработка на данни. Google в никакъв случай няма да обединява Вашите данни с други данни, събирани от него.

Можете да предотвратите запаметяването на бисквитки чрез съответна настройка на софтуера на браузъра; искаме да Ви обърнем внимание, че в този случай може да не бъдете в състояние да използвате всички функции, предлагани от нашия уебсайт. Допълнителна информация за защитата на данни при DoubleClick ще намерите тук: https://www.google.com/intl/de/policies/. Можете да предотвратите събирането и обработването на данните, получени чрез бисквитките, като от линка https://support.google.com/ads/answer/7395996?hl=de изтеглите и инсталирате наличния там плъгин за браузър под настройка на рекламни съобщения, разширение за деактивиране на DoubleClick.

Правно основание за обработката на лични данни при използване на бисквитки е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR.

Социални мрежи и социални плъгини

Чрез нашите страници в социалните мрежи Ви предлагаме обстойно персонално съдействие. Ако ни изпратите запитване през една от тези социални мрежи, ние го препращаме към компетентния отдел. Данните се използват само за отговор на запитването Ви и не се препращат на трети страни. Правното основание за обработката на лични данни в рамките на обработка на запитването Ви е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR. За да можете да осъществите контакт с нас през социалните мрежи, трябва да имате регистрация в тях. За тази цел компаниите, стоящи зад всяка от тях, обработват личните данни при нужда. Ние нямаме влияние върху вида, обхвата и обработката на тези данни.

Използване на Facebook плъгини

Нашият уебсайт използва социалния плъгин (плъгини) на социалната мрежа Facebook, като администратор за Facebook на личните данни на лица от ЕС е Facebook Ireland Ltd.,4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland, а обработващ е Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“). Информация за плъгините на Facebook и как изглеждат те, можете да видите тук: https://developers.facebook.com/docs/plugins.

Когато се свържете със страница от нашия уебсайт, която съдържа такъв плъгин, Вашият браузър ще установи директна връзка със сървърите на Facebook. Плъгините предават тяхното съдържание от Facebook директно на Вашия браузър и го интегрират с уеб страницата. Чрез това интегриране Facebook получава информация, че Вашият браузър е извикал съответната страница от нашия уебсайт, дори и ако нямате профил във Facebook или ако точно в момента не сте вписани във Facebook. Тази информация (включително Вашият ІР адрес) се предава от Вашия браузър директно на сървър на Facebook в САЩ и се съхранява там. Ако сте вписани във Facebook, Facebook може да свърже Вашето посещение на нашия уебсайт директно с Вашия профил във Facebook. Когато взаимодействате с плъгини, например напишете коментар, тази информация също се предава директно на сървър на Facebook и се съхранява там. Освен това информацията се публикува във Вашия профил във Facebook и се показва на Вашите приятели във Facebook. Обръщаме внимание, че като доставчик на уебсайта ние не получаваме сведение за съдържанието на предаваните данни, както и за тяхното използване от Facebook. Информация относно целта и обхвата на това събиране на данни, по-нататъшната обработка и използване на тези данни от Facebook, както и за съответните Ви права и възможности за настройка за защита на личната Ви сфера, можете да намерите в указанията за защита на данните на Facebook: https://facebook.com/policy.php.

Ако не желаете Facebook да свързва събраните чрез нашия уебсайт данни директно с Вашия Facebook профил, преди да посетите нашия уебсайт Вие трябва да излезете от Facebook. Можете напълно да предотвратите зареждането на Facebook плъгини и с Add-Ons за Вашия браузър, напр. с „Facebook Blocker“ (http://webgraph.com/resources/facebookblocker/).

Доколкото при гореописаните данни се касае за лични данни, правното основание за тяхната обработка е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR.

Използване на Google+ и YouTube плъгини

Нашия уебсайт използва социалните плъгини (плъгини) на социалната мрежа Google+ и на YouTube. Двете услуги са собственост на Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“). Информация за Google+ плъгините и как изглеждат те, ще намерите тук: https://developers.google.com/+/plugins.

Когато се свържете със страница от нашия уебсайт, която съдържа такъв плъгин, Вашият браузър ще установи директна връзка със сървърите на Google. Плъгините предават тяхното съдържание от Google директно на Вашия браузър и го интегрират с уеб страницата. Чрез това интегриране Google получава информация, че Вашият браузър е извикал съответната страница от нашия уебсайт, дори и ако нямате профил в Google+ или акаунт в YouTube или ако точно в момента не сте вписани в Google+/YouTube. Тази информация (включително Вашият ІР адрес) се предава от Вашия браузър директно на сървър на Google в САЩ и се съхранява там.

Ако сте вписани в Google+/YouTube, Google може да свърже посещението на нашия уебсайт директно с Вашия акаунт. Обръщаме внимание, че като доставчик на уебсайта ние не получаваме сведение за съдържанието на предаваните данни, както и за тяхното използване от Google. Информация относно целта и обхвата на това събиране на данни и по-нататъшната обработка и използване на тези данни от Google, както и за съответните Ви права и възможности за настройка за защита на личната Ви сфера, можете да намерите в указанията за защита на данните на Google: http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/.

Ако не желаете Google да свързва събраните чрез нашия уебсайт данни директно с Вашия акаунт в Google+/YouTube, преди да посетите нашия уебсайт трябва да излезете от Google+/YouTube. Можете напълно да предотвратите зареждането на Google плъгини и с Add-Ons за Вашия браузър, напр. с блокиране на скриптове „NoScript“ (http://noscript.net/).

Правното основание за обработката на лични данни при използване на плъгини е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква б) или буква е) от GDPR.

Използване на Instagram плъгини

Нашия уебсайт използва така наречените социални плъгини (плъгини) на Instagram, чиито собственик е Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA („Instagram“). Плъгините са обозначени с лого на Instagram напр. във формата на „камера Instagram“. Информация за Instagram плъгините и как изглеждат те, ще намерите тук: http://blog.instagram.com/post/36222022872/introducing-instagram-badges

Когато се свържете със страница от нашия уебсайт, която съдържа такъв плъгин, Вашият браузър ще установи директна връзка със сървърите на Instagram. Плъгините предават тяхното съдържание от Instagram директно на Вашия браузър и го интегрират с уеб страницата. Чрез това интегриране Instagram получава информация, че Вашият браузър е извикал съответната страница от нашия уебсайт, дори и ако нямате профил в Instagram или ако точно в момента не сте вписани в Instagram. Тази информация (включително Вашият ІР адрес) се предава от Вашия браузър директно на сървър на Instagram в САЩ и се съхранява там.

Ако сте вписани в Instagram, то Instagram може да свърже посещението на нашия уебсайт директно с Вашия акаунт в Instagram. Когато взаимодействате с плъгини, например задействате бутон „Instagram“, тази информация също се предава директно на сървър на Instagram и се запаметява там. Освен това информацията се публикува във Вашия акаунт в Instagram и там се показва на Вашите контакти.

Информация относно целта и обхвата на това събиране на данни и по-нататъшната обработка и използване на тези данни от Instagram, както и за съответните Ви права и възможности за настройка за защита на личната Ви сфера, можете да намерите в политиката за поверителност на Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388/

Ако не желаете Instagram да свързва събраните чрез нашия уебсайт данни директно с Вашия акаунт в Instagram, преди да посетите нашия уебсайт Вие трябва да излезете от Instagram. Вие можете напълно да предотвратите зареждането на Instagram плъгини и с Add-Ons за Вашия браузър, напр. с блокиране на скриптове „NoScript“ (http://noscript.net/).

Правно основание за обработката на лични данни при използване на плъгини е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква б) или буква е) от GDPR.

Колко дълго държим личните ви данни

Ако оставите коментар, коментарът и неговите метаданни се запазват за неопределено време. Това е така, за да можем автоматично да разпознаваме и одобряваме последващи ваши коментарите, вместо да ги задържаме в опашката за одобряване.

За потребители, които се регистрират на нашия уебсайт (ако има такива), съхраняваме и личната информация, която предоставят в потребителския си профил. Всички потребители могат да виждат, редактират или изтриват личната си информация по всяко време (с изключение на това, че не могат да променят потребителското си име). Администраторите на уебсайта могат да виждат и редактират тази информация.

Вашите права над личните ви данни

Общия регламент за защита на личните данни (GDPR) е приет от Европейския Съюз и влиза в сила на 25.05.2018 г.

Можете да получите информация от Администратора за съхраняваните от него Ваши лични данни по всяко време и имате правото на достъп до тях.

Можете да поискате личните Ви данни да бъдат коригирани по всяко време в случай на неточност и/или несъответствие.

Можете да поискате изтриване (право „да бъдете забравени“) на Вашите лични данни или да изискате от Администратора ограничаване на обработването, ако:

  • личните данни не са необходими за целите, за които са събрани и обработвани;
  • оттеглите своето съгласие и няма друго правно основание за обработването им;
  • личните данни са обработвани незаконосъобразно

Имате право на възражения и жалби във връзка с обработването и съхранението на личните Ви данни пред Комисия за защита на личните данни, адрес: гр. София, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2., която е надзорен орган в Република България.

Имате право по всяко време и на основания, свързани с конкретна ситуация, на възражение срещу обработване на лични данни, въз основа на легитимния интерес.

В случай на нарушение на сигурността на личните Ви данни, ако има вероятност нарушението да породи висок риск за правата и свободите Ви, съгласно вътрешните правила на Администратора, ще бъдете уведомен за същото.

Имате право да поискате да получите личните си данни, които сте предоставили и които се отнасят до Вас, в структуриран, популярен формат, пригоден за машинно четене, както и да използвате тези данни за друг администратор по своя преценка.

В случай, че обработваме личните Ви данни поради дадено от Вас съгласие при записването Ви за получаване на бюлетин, то тогава може да оттеглите същото по всяко време.

За осъществяване на всяко едно от тези права е нужно да се изпрати искане чрез контактната форма или на място в гр. София 1784, Младост 1, ул. Димитър Доспевски 9. Формулировката на искането е свободна, но следва да съдържа следната информация:

1. име, адрес и други данни за идентифициране на съответното физическо лице;

2. описание на искането;

3. предпочитана форма за комуникация – по електронна поща или на хартиен носител, както и действия по чл. 15-22 от Регламент (ЕС) 2016/679.

Как използваме вашите данни

Коментарите от посетителите могат да бъдат проверени чрез автоматична услуга за проверка за спам коментари.

Вашата информация за контакт

Степ ъп медиа продакшън ЕООД, вписана в Търговския регистър при Агенция по вписванията с ЕИКБулстат 175355201.

Адрес: ул. Димитър Доспевски 9, София Младост 1, 1784

Телефон: +359 89 433 5958

Допълнителна информация

Как защитаваме личните ви данни

Полагаме големи усилия, за да защитим нашите клиенти, както и абонатите на нашите електронни бюлетини, от неразрешен достъп или неразрешено изменение, разкриване или унищожаване на техните личните данни. За тази цел предприемаме редица технически и организационни мерки, като:

Използваме защитени уебсайтове, през които събираме Вашите лични данни;

Събираме личните Ви данни чрез потвърждение в две стъпки (въвеждане на данни в уебстраницата ни и потвърждаване на абонамента, съответно на личните Ви данни, чрез линк, изпратен на посочения от Вас имейл адрес);

Извършваме прегледи на практиките си за събиране, съхранение и обработка на лични данни, включително на физическите мерки за сигурност, с цел предотвратяването на неразрешен достъп до системите, които използваме;

Достъп до личните Ви данни в рамките на нашата организация имат само лица, чиито трудови функции изискват достъп до данните с оглед осъществяването на дейностите, за които данните са били събрани; данните се обработват или се предават на трети лица, за които сте информирани и които се придържат към най-високите стандарти за информационна сигурност и сигурност на личните данни, демонстрирана както чрез наличието на съответни сертификати, така и чрез възможността за извършване на регулярни одити за съответствие.;

Включваме договорни клаузи за поверителност във всички договори, които сключваме със служителите и третите лица, на които възлагаме обработване на личните ви данни;

Нашите процеси при инциденти с лични данни

Ако служителите на Администратора, имащи право на достъп до данните, забележат нарушения на сигурността на данните (бездействие или действия от страна на лицата, които могат да доведат или са довели до риск за сигурността на данните), те уведомяват незабавно Администратора и определените от него лица за контакт, както и длъжностното лице по защита на данните, ако има такова.

Администраторът взема решения относно необходимите мерки за отстраняване на нарушението на сигурността на данните и последствията от него, както и за уведомяване за засегнатите лица, когато е приложимо, като взема предвид рисковите фактори за нарушаване на сигурността на данните, степента на въздействие на нарушението, възможните вреди и последствия от същото.

Когато е приложимо, Администраторът уведомява Комисията за защита на личните данни незабавно, но не по-късно от 72 часа от установяване на нарушението, като посочва:

  • описание на естеството на нарушението на сигурността на личните данни, включително, ако е възможно, категориите и приблизителният брой на засегнатите субекти на данни и категориите и приблизителното количество на засегнатите записи на лични данни;
  • лице за контакт, от което може да се получи повече информация;
  • описание на евентуалните последици от нарушението на сигурността на личните данни;
  • описание на предприетите или предложените от администратора мерки за справяне с нарушението на сигурността на личните данни, включително мерки за намаляване на евентуалните неблагоприятни последици.

Администраторът уведомява за нарушението на сигурността засегнатите Субекти на данни без ненужно забавяне, но не по-късно от една седмица след установяване на нарушението.

Когато кръгът на засегнатите субекти не може да бъде установен, Администраторът уведомява тези Субекти на данни, които е най-вероятно да бъдат засегнати от нарушението.

В случаите по предходната точка, както и когато уведомяването на засегнатите субекти би довело до непропорционални усилия, Администраторът прави публично съобщение или взема друга подобна мярка, така че Субектите на данни да бъдат в еднаква степен ефективно информирани.